Tudjuk, hogy sok dolgon jár az agyad, de ne felejtsd el ezeket az apróságokat sem.
Ne azzal töltsd az esküvőd napját, hogy aggódsz amiatt, vajon elfelejtettél-e valamit. Tudjuk, hogy könnyebb mondani, mint megtenni, de ha egy kicsit előre tervezel, a nagy nap annyira stresszmentes lesz, amennyire csak lehet. Íme 10 dolog, amiről valószínűleg megfeledkeznél az esküvő napján – ha nem olvasnád el ezt a listát.

 1. Töltsd fel a telefonod

Vidd magaddal a töltődet a készülődés helyszínére és dugd rá a telefonod. Te sem akarod látni a rettegett „alacsony töltöttség” ikont, amikor épp a nagymamádat próbálod felhívni, aki nem tudott elrepülni az esküvőre, vagy amikor épp egy képet akarsz készíteni a lagzin. Nem azt mondjuk, hogy egész este nyomkodd a telefonod – de nem árt, ha fel van töltve, amikor szükséged van rá)

2. Egyél és igyál eleget

Talán őrültségnek hangzik, de a menyasszonyok és a vőlegények híresek arról, hogy kihagyják az étkezéseket. Annyi dolguk van, hogy az étkezés és az ivás kiesnek a prioritást élvező teendők közül. Próbáld beiktatni a napodba az étkezést, legalább egy kiadós reggelivel és néhány nasival napközben. Ha az segít, mindig vigyél magaddal néhány falatot és egy üveg vizet a rohangálás közben.

3. Gyakorold az esküvői fogadalmad

Ne a nagy napon olvasd fel az esküvői fogadalmad először, azóta hogy megírtad. Legalább egyszer olvasd át, így legalább ki tudod még javítani a hibákat. A fogadalmadnak nem kell tökéletesnek lennie, de azért te is azt akarod, hogy jól hangozzon, amikor hangosan felolvasod a párodnak.

4. Az eljegyzési gyűrű

Azt tervezed, hogy leveszed az eljegyzési gyűrűt a ceremóniára? Nem kell – nyugodtan viselheted a gyűrűs ujjadon, vagy a jobb kezeden a ceremónia végéig. De ha nagyon ragaszkodsz ahhoz, hogy levedd, győződj meg róla, hogy biztonságos helyre kerül. Add oda egy olyan vendégnek vagy szülőnek, akire rá mered bízni.

5. Zsebkendők

Senkinek nem ártasz vele, ha elrejtesz néhány zsebkendőt a zsebedben (ha van), a kistáskádban vagy végső esetben, a kezedben úgy, hogy ne látszódjon a csokortól. A tanuk is nagy segítséget nyúthatnak ilyen téren. Az édes fogadalmaktól a viccesekig soha nem tudhatod, hogy ezen az érzelmekkel teli napon mi csal egy-két könnycseppet a szemedbe.

6. Készpénz a szolgáltatóknak

Néhány esküvői szolgáltatót már rögtön az esküvő napján ki kell fizetned. Ha pedig különösen elégedett leszel valamelyik szolgáltatóval, biztos, hogy több pénzt fogsz neki fizetni, ezért nem árt, ha veszel le pénzt, ha extra költségekkel kell számolnod.

7. Táncolós cipők és váltóruha

Ne felejts el váltóruhát vinni a lagzi helyszínére (beleértve a fehérneműt is) Azt tervezed, hogy egy szettet viselsz egész este? Akkor mindenképp rakj el egy olyan cipőt, amiben kényelmesen tudsz táncolni.

8. A nászutas poggyász

Rögtön a ceremóniáról már repültök is valami csodálatos helyre? Nem, hogyha nincs bekészítve a nászutas poggyászod. Kérd meg a recepcióst, hogy rejtse el a bőröndöt, vagy beszéld meg a sofőrt, hogy álljatok meg valahol úton a reptér felé.

9. Légy jelen

A legfontosabb dolog, amit a párok általában elfelejtenek – és utána meg is bánják, hogy elfelejtették – az az, hogy kicsit lelassítsanak és kiélvezzék a pillanatot. (A meditáció gyakorlása néhány hónappal az esküvő napja előtt valóban segíthet.) Majdnem lehetetlen, hogy egész nap teljesen nyugodt legyél. De nem olyan nehéz, mint gondolnád. Pihenj, nevess, pezsgőzz, egyél tortát, öleld meg a szüleidet és táncolj a szerelmeddel.

Esküvő – Te milyen típus vagy?